OVER ONS

HOUT28

HOUT28 is een jong en dynamisch bedrijf dat opgericht is in 2016 in Schiedam. Een passie en liefde voor de natuur, daar begon het allemaal mee. Medewerkers van HOUT28 hebben dezelfde passie voor hout. Het brengt een positieve bron van energie in huis of op kantoor. Deze passie en liefde stoppen we ook in al onze kunstwerken. daardoor kunnen wij met trots achter ieder product staan die wij afleveren. Speciaal voor u gemaakt vanuit de natuur.

Wij gebruiken alleen de beste kwaliteit!

HOUT28 verkoopt geen hout uit bedreigde gebieden. Onze filosofie is dat deze gebieden ontzien moeten worden van houtkap, en dat er meer dan voldoende schitterend hout beschikbaar is in Europa. Europese bossen worden wel goed beheerd, en groeien jaarlijks met vele duizenden hectares. Ook zijn de Europese ecosystemen veel minder fragiel dan de tropische ecosystemen en groeien bomen hier veelal sneller. Een tropisch regenwoud dat al duizenden jaren bestaat is onvervangbaar. Wat we steeds vaker tegenkomen zijn verhalen over hout tropisch hardhout dat ‘al omgevallen’ is,.. of ‘langs de weg’ ligt. Onze reizen door Zuid-Amerika en Azië hebben ons een wat meer realistischere kijk gegeven op de wereld van vandaag. Honderden zo niet duizenden voetbalvelden worden dagelijks gekapt om plaats te maken voor allerlei soorten plantages, akkerbouw, dammen en bouwprojecten. Hout ligt zelden langs de weg te wachten tot iemand het komt ophalen, zeker in ontwikkelingslanden waar mensen honger hebben en alles doen om te overleven.

Illegaal Hout

Wij doen in ieder geval niet aan mee aan de handel in hout uit Afrika, Azië of Zuid-Amerika en we hopen dat u dit ook niet doet. Wij gaan zelfs zo ver dat we elk hout, gekeurd of niet, uit bedreigde gebieden weren. Door de enorme corruptie in deze landen is moeilijk vast te stellen hoe legaal het hout is gekapt en hoe de bossen worden beheerd. Daarnaast is ook het transport van het hout van Zuid-Amerika, Azië of Afrika een bron van vervuiling.

Wij zijn al jaren fan van het WNF en steunen ze dan ook hartelijk.

Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding

Net zoals een tafelblad in verschillende soorten en maten verkrijgbaar is, geldt dit ook voor het onderstel. Bijvoorbeeld met een stoere U-poot van RVS of U-vormige houten poten in dezelfde kleur en afwerking als het tafelblad. Of juist een zwart-metalen X-poot. De metalen onderstellen worden standaard behandeld met blanke lak. Voor een extra mooie en industriële look is ook een poedercoat-afwerking mogelijk. Alle tafelpoten zijn stevig en robuust, want een gemiddeld boomstamtafelblad van 6cm weegt al snel zo’n 100 kilo.

Maatwerk.

U kunt zelf bepalen hoe u de boomstamtafel samenstelt. Het formaat van het tafelblad, de afwerking ervan en het onderstel. Omdat het om een natuurlijk product gaat, is geen enkele tafel hetzelfde. Daarom kunt u bij ons ook zelf bepalen welk tafelblad u met welke poot wilt combineren.

Kom gerust langs als u een boomstamtafel op maat wilt laten maken. Ook heeft u de mogelijkheid om met eigen ideeën te komen qua ontwerp.

TOP